Tävlingsprogram

En video från Seniorerna 2006


Här är från förra året, då var vi juniorer (Jr B) Videon är från förträningen.

Sista träningen

Idag var det då som sagt, i ett tidigare inlägg, sista dagen av cheerleading lägret. Vi har tagit några kort med Mandy och hon har fått presenter av oss. Vi fick också den sista delen av vårat tävlingsprogram! Det är bra, inte jättebra. Byggen är as snygga, och vi har till och med nästan klarat alla! Jag tänkte inte berätta hur de kommer se ut, eftersom att det kanske sitter någon liten cheerleader där ute och läser det här. Den 2 mars, dagen efter vi har tävlat i DM, då kan jag kanske lägga ut någon snygg bild på våra snygga bygg, eller kanske till och med en video på hela vårat tävlingsprogram. Påtal om att lägga ut tävlingsprogram, så kan jag ju lägga in förra årets tävlningsprogram! Fast, då var vi Jr B, och inte så bra. Det här året har vi gått upp 2 svårighetsklasser.

När vi byggde idag fick jag ont i handleden, jag har haft ont i den i typ 2 dagar, men det gjorde ondare att bygga, det kanske var därför något bygg inte riktigt gick. Jag hittade ett gammalt handledsskydd som jag sitter med nu, det känns skönt.

/Ida

Sista dagen och ont

Woho! Nu har vi hela vårat tävlningsprogram, det kommer bli hur snyggt som helst. Vi har nästan satt alla byggen, iaf alla pyramider och lite annat. Allt gick inte så jättebra, för jag har så himla ont i handleden! Men jag får skriva mer om det någon annan gång, för nu ska jag och My gå till Ica och köpa godis!! har inte ätit det på 1 vecka!

Dagens träning och stan

Nu är det bara 1 dag kvar av träningslägret. Det känns endå skönt att få sova ut på morgonen och inte gå omkring med världens träningsverk hela tiden. Det är 1 dag kvar, och vi har lärt oss, kanske lite mer än hälften av programmet! Nu börjar det kännas som att vi inte kommer hinna. Den delen som vi har lärt oss känns ganska bra, även fast jag inte riktigt hänger med på allt, och det kommer bli himla stressigt! Fast det blir nog bra tillslut när alla vet vars de ska. Mellan t.ex. ett bygg och en dans, när alla ska springa till deras platser, så är det typ kaos. Alla bara springer omkring, hehe, men bara vi lär oss programmet bättre så kommer det blir jättebra.

Efter dagens träning gick jag till stan med, Linnea, Frida och Punky (Naima, Mandy kallar henne Punky. för hon tycker att Naima ser ut som en seriefigur som heter Punky). Först köpte Punky ett par Cheerleading skor på stadium, sen gick vi bara omkring och kollade lite. Till sist gick vi till Indiska, för vi skulle köpa en present till Mandy, som tack för att hon har tränat oss. Det fick bli en rökelse hållare med 5st rökelse påsar och 2st ljuslycktor. Sara hade berättat att hon och Mandy hade gått in på Indiska, och Mandy hade gillat typ allting där, så det blev lätt för oss som skulle köpa något.

Nu ska jag lägga in lite bilder på datorn från min kamera, de kanske kommer upp här sen.
/Ida

Äntligen en ny header

Nu ni har jag äntligen gjort färdigt min nya header. Jag är faktiskt inte hel nöjd än, jag får väl se till att fixa den lite sedan. Jag gillar inte det blåa i bygget, men annars tror jag att jag gillar den, den är iaf bättre än den förra! haha.
Inte blev den grå heller.

Header och dagens träning

Nu håller jag på med min nya header! Har fått börja om några gånger, men snart är den pågång, fast jag vet inte vilket färg jag ska ha på bloggen. Min header som jag håller på med är ju grå, jag får väl hitta på någon snygg färg som passar!

Jag har tänkt på att, när vi har det här träningslägret, så har vi nästan aldrig hopp. Vi bygger mest, okej, vi bygger typ bara! På hela den här veckan har jag kanske gjort 20 olika hopp, inte en enda rondat, en hjulning och 1000 bygg. Mandy verkar typ tro att vi kan all gymnastik och hopp, så att vi bara behöver satsa på byggen? Jaja, efter lunchen började hon lära oss våran tävlningsprogram! Jag tänker inte sitta här och berätta utförligt vad vi har i det, eftersom att våra motståndare kan komma in här och läsa. Hehe, men det kommer iallafall bli jättesnyggt! Vi har bara lärt oss ca. 35 sekunder av programet. Ett tävlningsprogram brukar vara typ 2 min och 30 sek, så vi har fortfarande mer att lära oss.

/Ida

Nya designen

Som ni kanske märker, håller jag på att fixa lite på min blogg. Som en header, färger osv. Den header som jag har nu, gjorde jag bara snabbt för att testa, den är till och med för liten, det är ju en vit kant runt den! Jag kommer förmodligen göra en ny, så fort jag har tid, typ efter lägret. Jag håller helt enkelt bara på att exprementera med massa nya saker!

Dagens träning

Jag måste bara börja med att säga: Det här träningslägret är ju as kul! Jag har tänk på det som värsta jobbigt och så, men det är ju kul. Vi började bygga pyramider idag, det var ganska svåra med vi klarade dom nästan, och det är bra. Min bygggrupp är jättebra, är hel nöjd med den. Vi går hela tiden framåt och äger ut alla andra, hehe. Vi har slutat typ en halvtimme tidigare varje träning! När jag kom hem idag var Edit här, det är den där otroligt söta hunden.

Första träningen fick vi säga ett mål som vi hade för det här lägret, jag vill lära mig rondater, eller få det där trycket. Jag ville också få bättre och högre hopp. Nu efter tre dagar så känner jag att iaf höjden på hoppen är på väg. Rondaten kommer nog inte gå, eftersom att jag måste lära mig stå på händer utan vägg först, sen måste jag kunna handstående nerrullning, sen en perfekt hjulning sen får jag köra rondater! Imorgon ska vi få mat dit körd till träningslägret. Jag har hört att vi ska få fisk, men det äter inte jag. Därför måste jag ta med mig små yoggisar, dom är jättegoa.

Jag tog en lite paus i skrivandet och såg på filmen Emma och Daniel, jag såg den förut när den var ny, och jag fick lust att se den igen, så då gjorde jag det! Jag har också köpt en bok, som jag kanske ska sätta mig och läsa snart. Den heter "Dotter önskas". Ungmamma-Emelie läser den och hon tyckte att den var bra så när jag var på stan såg jag den och köpte den.

Jag tror jag ska ta och lägga in lite gamla Cheerleading bilder. Vet inte varför, men jag fick bara lust, så här kommer det några!


På den här bilden hade vi fått reda på att vi vann mest minnesvärda på DM! Man kan riktigt se lyckan i bilden.
image19

Här är hela laget på DM. Stunt groupen är också med.
image20

Här är en bild från invigningen på SM. Det är från första dagen, då tävlade bara seniorerna, alltså inte vi, eftersom att vi var juniorer då.
image21

Det här är på en uppvisning som vi hade, när vi var juniorer. Amanda har tagit kortet, hon är värsta fotografen!
image22

Här är Jenny från i sommras, de tränade inför deras uppvisnig. Jag hade just piercat naveln och kunde inte vara med.
image23

Nu blir det ingen som helst ordning på bilderna. Men den här bilden är iaf från DM, i träningssalen där man värmde upp osv.
image24

Jag avslutar med en bild från tidiningen när vi hade gått vidare till SM.
image25

Tränings läger och naveln

Idag gick jag upp 07:10 känns inte så bra när det är söndag. Jag var trött när jag vaknade, även fast jag har fått sova en timme längre. Min pappa tror typ att han aldrig hörs. Inatt kom han in i mitt rum när jag sov, och kommade på väckarklockan, sedan började han ropa, verkligen ROPA till mamma massa saker om att jag måste vrida tillbaka klockan. Det skojiga var att han fattade inte att jag vaknade så fort han gick in i mitt rum. Ojdå, min buss in till stan går ju 08:10, så jag borde kanske snabba mig, jag måste ju äta en rejäl frukost så jag orkar med dagen. Träningsvärk, det är någont som man känner av nu, huh, jag kan inte spänna magen. Eftersom att Mandy hela tiden skriken: HAAAALO!! Det betyder då att vi ska dra in magen och röven.

Nu måste jag också få berätta någonting som är positivt. Min navel har börjat må bra! Nu för tiden blöder den aldrig och det röda har typ börjat försvinna. Men den gör fortfarande lite ont, fast det kan ha att göra med min träningsvärk i magen.

Jag måste snabba mig att klä på mig mm. nu!
/Ida

Tre våningspyramid- film

Jag lägger in en video från när vi tränade på tre våningspyramider. Det gick inte så bra på den här videon, men det är den enda jag har!


Tränings lägret!

Jag kom nyss hem från träningslägret!! Det började ju igår, men jag sov hos farmor och där finns det inget internet! Det har varit två roliga dagar, vi har verkligen lärt oss jättemycket på bara två dagar! Nu har jag t.ex. börjat våga stå på händer mot en vägg, ibland kan jag till och med stå vid en vägg och inte röra den. Alla i laget har också fått mycket bättre teknik. Sedan gjorde Mandy nya bygggrupper också. Jag kan inte fatta hur hon ser vilka man ska vara med, för det gick så himla bra i de nya bygggrupperna! Ibland när vi byggde, så fick jag lite små ont, men det är ju sånt man får tåla, hehe. Nu har vi bara 4 dagar kvar av lägret! På måndag ska Mandy lära oss tävlingsprogrammet! Det längtar jag jättemycket till. Hon kommer ju fixa musiken och allt. Imorrn ska jag åka buss till träningen, bussen kommer gå 8:10. shit vad jobbigt. Nu ska jag typ ta ett bad och kanske sova lite, man blir ganska trött av att träna så mycket.

God natt!
/Ida

Träning med Mandy

Nyss hade vi träning. I bilden på väg dit var jag skit nervös! För våran koreograf från USA skulle komma och titta på träningen, men när vi kom fram sa våran tränare (Sara) att Koreografen (Mandy) var så trött, så hon låg och sov. Träningen gick bra, vi körde snurrcradle, det gick hur bra som helst! Snart klarar vi två varv!

Imorgon börjar träningslägret! Vi ska ha läger imorgon 5-9 sedan lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag klockan 9-4. Shit vad jobbigt det kommer bli, men kul också hoppas jag! På lägret kommer då Mandy vara tränare, och hon har varit här förut. Jag har hört att hon är rätt så hård, men vi kommer bli bra!

Efter skolan imorrn ska jag och My typ vänta lite på stan, sen ska vi spela laserdome med några i klassen, och i andra klassen. Kommer säkert blir kul, även fast jag är utkass på det. Aja, efter det ska jag och My bli hämtade av farmor som sedan skjutsar oss till Östra, där vi ska ha träningslägret. Efter det ska farmor hämta oss igen, och vi ska sova över hos farmor. Mamma och pappa kommer säkert inte orkar hämta mig inne i stan varje dag, det är därför jag kommer sova över hos farmor för det mesta!

Jag borde nog packa nu, eftersom att mamma och pappa ska ta med alla tränigskläder till stan, så jag slipper släpa på den stora väskan på bussen. Sen måste jag väl gå och lägga mig i tid, för jag ska upp och duscha imorrn!

/Ida

Blödande piercing och shoppat

Idag var jag i skolan. På lunchen jag gick och My på stan och jag har handlat! På något sätt mår man alltid bra av att shoppa. Jag köpte en klänning som var på rea, och ett medel till min blödande piercing! Jag tycker inte om när den håller på så här. Just nu blöder den ganska mycket, och jag har typ öst på med det där medlet! När vi hade shoppat klart gick vi till catarinas, det är så gott där. Lätt den bästa restaurangen. Efter lunchen hade vi komma-i-kapp-dag. Det hörs kanske på namnet vad det är, men om man ligger efter i något ämne så ska man hålla på med det. Jag gjorde lite spanska sen for jag hem, och nu sitter jag här, med min blödande piercing.

Nu måste jag ösa på mer medel!
/Ida

Sov hos farmor

Jag har inte varit inne på bloggen på ganska länge, det är för att jag har varit i stan och sovit hos farmor med My. Inatt sov då jag och My över hos farmor. Det är så himla chill, när man inte behöver gå upp så himla tidigt för att hinna med bussen, man får ju faktiskt en halvtimmes sovmorgon. Vi hade träning igår, My följde med och kollade på den, det gick jättebra! Min bygggrupp körde extension cradle för första gången, och vi ägde! Jag lägger in några bilder från träningen. Idag hade vi tyska läxförhör, jag tror det gick rättså bra, hade bara ett fel som jag vet. Jag läser tyska steg 1, och samtidigt spanska steg 3. Jag tycker att det är jättejobbigt att läsa flera språk samtidigt, jag blandar typ ihop alla språken hela tiden!

Till sist: Jag har hittat 002:an! =D För er som inte vet vad detta handlar om, läs tidigare inlägg.

Här är några bilder från tränignen. Bilderna är ganska suddiga, men det är för att vi inte får ha blixt när vi tar kort på byggen mm.


001 och helgen

Jag har varit med Jennifer typ hela helgen, det är min kusin. Jag har också hittat 001! För er som aldrig har hört talas om den "leken", så ska man hitta först 001, 002 , 003, 004 osv, på regestreringsskyltar. Jag har letat sedan skolan började efter 001:an, sen i helgen hittade jag den! Sen när jag och Olivia gick till Droskan (ett mat ställe) idag, så hittade vi en till 001:a! Just när man har hittat den man söker, så börjar man typ se den överallt, helt sjukt!

Jag har också varit på stan idag. Gick först bara och kollade på massa saker. Sen hittade jag årets första julklapp! På åhlens var det rea på Friends boxar, så jag köpte första säsongen till pappa, hoppas han blir glad! Det är typ jobbigt när man köper någon julklapp, som man blir värsta nöjd med, sen är det jättelänge till jul.

Träningen igår gick bra, vi byggde massor, och jag gjort inte illa mig!

/Ida

Fredag är bra

Fredag idag. Var i skolan, som vanligt. Vi hade jazz och nu är vi typ färdiga med dansen som vi ska visa upp på uppvisningen. Vi ska ha uppvisning på UIG öppet hus.  Om någon bor i Umeå och funderar på att söka till UIG (umeå internationella gymnasium) så kan ni ju komma och titta! På gympan idag var vi i gymmet, haha, det låter jobbigare än vad det var. Det var nästan kul ju. Fast, vi gick mest igenom vad man gjorde på alla tränings maskiner. Vi hade också dans med Nora (en lärare) då dansade vi magdans och folkdans, det var skoj! Iallafall bättre än vanliga lektioner, såklart! Jag  vill köpa en sån där "kjol" som man har i magdans, som låter när man skakar rumpan! Haha, sen vill jag börja i magdans också, det var kul! Något som inte är kul är att lärarna har kommit igång med läxorna nu. Vi ska skriva dagbok i en vecka på spanskan, jobbigt, jag suger verkligen på spanska. Sen ska vi skriva till gympan, typ ett styrke pass. Sen har vi massa mer som jag inte orkar skiva.

Jag sitter här ensam hemma, med mina ostkrokar. Har verkligen jättetråkigt! Alla är typ borta, fy! Men nu ska jag nog gå ner och tjocka i mig massa ostkrokar och kolla om det är något på teven!

/Ida


Rolig dag och gratis bio

Idag hade vi värsta roliga dagen. Man skulle ta på sig kläder som man i vanliga fall aldrig skulle kunna ha i skolan. Jag hade på mig mammas gamla klänning och hennes jättegamla skinjacka! Jag fattar inte att hon kunde ha på sig den. Haha, det vad kul att se alla andra kolla på oss när vi gick och åt och så. Alla hade roliga kläder, och det var jättekul, man fick skratta mycket!

Igår var jag på gratis bio med My och vikkan. Jag trodde inte att det skulle finnas kvar biljetter, men det fanns det. Vi såg på Harispray och den var bra! Man blev glad av den.

Ikväll är det träning och jag ska vara med. Hehe.

/Ida

Härlig dag

Jag älskar tisdagar! Vi har världens sovmorgon då, vi börjar efter lunch! Idag gick jag på stan med My före skolan, jag köpte en mössa och en ny halsduk, är as nöjd. Sen gick vi och åt, eftersom att vi äter på restauranger med skolan varje dag så har vi matkort, så vi åt för de. På skolan kollade vi på en film som heter Crash, den var bra. Man hörde överallt snyftningar, den var sorglig!

Ikväll har vi träning, och jag får träna igen efter hjärnskakningen! Ska bli kul, efter träningen måste jag sova hos farmor eftersom att träningen är inne i Umeå, och pappa inte kan hämta mig. Men det är gött att sova hos farmor, då får man ju lite sovmorgon imorgon också.

/Ida

Navel piercingen

Är det någon som läser det här, som har navel piercing, eller vet något om de?
Det är så här, att jag har en piercing i naveln som jag tog i sommras. Men den mår minst sagt bra. Den har varat mycket och varit hård. Nu har den också börjat blöda! Okej, nu låter det ganska självklart att jag måste ta ut den, men jag vill verkligen inte göra det! Den har varit hårt i mitten som, men nu när den började blöda, så försvann det, det kanske är lite bra iaf?

Någon får hemskt gärna svara!

/Ida


Helgen

I helgen har jag varit med My! Det är min bästa kompis, hon är hur bra som helst! Hon sov över här inatt, och vi har spelat sims. Vi skulle också ha sett filmen step up, kom jag på nu! Edit har också sovit över här, det är världens sötaste hund! Hon är en Chinesisk nakenhund blandat med någon lång hårig hundras! Jag lägger in en bild på henne nu.

Om några helger så ska jag och My sova på Scandic plaza inne i stan, sen kanske vi ska gå på bio eller hitta på någonting på kvällen! Det kommer bli as kul! Det är så att vi känner en som kan fixa billigare, för han jobbar där. Det kommer bli hur kul som helst, jag älskar verkligen att bo på hotell, har alltid gjort det och kommer alltid att göra det!

/Ida

Edit


Mår bättre

Idag var jag i skolan, och jag börjar må lite bättre, det är ju bra! Fast i skolan idag fick jag ont i huvudet, men det har visst gått över nu. Vi hade dans idag, fast jag fick ju inte vara med, eftersom att jag inte fick träna på en vecka. De gick igenom typ hela dansen som vi ska ha på uppvisningen, så nu kan typ alla utom jag den! Haha, fast dansen kommer ändå bli as cool, det är jazz och vi ska ha hattar, det är hur coolt som helst. Nu sitter jag iaf och läser läxan, vi har helt sjukt mycket läxa, fast jag trodde nästan att det skulle vara mer nu på gymnasiet. Jag var ju hemma i Onsdags, då hade vi ett svenska prov med orsklasser och sånt, det är så jobbigt! Jag har hört från klassen, och dem säger att det var ganska svårt, så det är väl bara att sätta igång och plugga det också!

Jag längtar till höstlovet! Då ska det komma en tjej från USA och träna oss på cheerleadingen. Hon ska också göra vårat tävlingsprogram och ge oss musiken osv. Det ska bli hur kul som helst, mitt första cheerleading läger!

/Ida

Hjärnskakning.

Igår på träningen så byggde vi. Jag var bakperson och vi stog i elevator och skulle snurr creadla. När toppen landade så for våra huven ihop, och jag minns att det gjorde himla ont, så jag fick titta på när de andra byggde..
Idag for vi och kollade upp det först i holmsund, sedan skickades vi vidare in till Umeå på röntgen men det var nog bara för säkerhetensskull. Men efter några timmar fick vi veta att det bara vad en hjärnskakning. Det tog alltså typ 5-6 timmar för läkarna att få fram att det inte var något allvarligt, det är ju hemskt. Hur som haver, efter det for vi till farmor och åt, eftersom att vi var så hungriga och det var ganska långt hem (Jag bor ca 2  mil utanför Umeå).

Det jobbigaste är ändå när man ska förklara för alla dumma läkare hur det gick till. Speciellt när dom då inte fattar vad cheerleading är eller något. Haha, läkaren hade skrivit så här: Dansare krokade med annan dansare huvudena slogs ihop, ungefär.

/Ida

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min nya blogg!
Vem är nu jag? Jo, jag heter Ida, är 15 år och bor i Umeå. Jag går första året på Umeå internationella gymnasium och på fritiden som tränar jag cheerleading i ett lag som heter Cheer Force Allstars. Vi har nyss bytt namn från Umeå saints. Det är inte många som vet vad cheerleading är, därför tänkte jag passa på att förklara det. Det är absolut inte som på teven, som många tror, det är inte tjejer som står och hoppar med dammvippor. Det vi gör är att vi bygger männskliga pyramider, vi hoppar, kör gymnastik och vi dansar. Det är väligt hårt att hålla på med cheerleading, men det är himla kul!

Här är en bild från en uppvisning vi hade med cheerleadingen.
Toe-touch toss.

/Ida

RSS 2.0