Alla vänner

Nu har jag och My kollat på alla vänner, alla säsonger och alla avsnitt. Så det är väl bara att börja om på första säsongen! Haha, det är bra med vänner som har så många säsonger, att man har hunnit glömma bort de första inläggen när man sett klart alla säsonger.. jag kommer aldrig bli less på vänner!

Jaha, det var ett långt inlägg, men nu ska jag kolla på ett hemskt program på teven, tror det heter scarred och är på mvt, äääckligt!

Blixtar och kyckling

Strax efter att jag skrev det förra inlägget, började det blixtra! Det var nog det största blixt jag varit med om, först blev det ljust i hela rummet och just efter världens muller, hela huset skakade. Jag hade just stängt fönstret för regnet och haglet levde om så mycket.. haha. Dessutom Jennifer (kusinen mittemot) hade sin balkong dörr öppen, så när det regnade som värst blev det en vatten pöl i typ halva hennes rum.

Jaja, nog om vädret.. Snart ska jag nog börja göra mat tror jag, det blir kyckling och kroketter (?), det blir super! My kommer hit och äter också. Min förkylning är jättejobbigt också, jag har blivit hes och jättesnuvig nu.


Svårt att ta kort på regn.. men det syns lite.


Ellan.

Regnet öser ner

Just nu ser det ut som att himlen har öppnat sig.. Regnet bara öser ner, verkligen bara öser. Jag och Ella sitter här och kollar ut, det är ändå lite mysigt. Resten av familjen har dragit till Angsjön, som vanligt. Ikväll ska My komma och det blir en massa gotta och vänner, skojskoj! Annars händer det inte så mycket. Ska försöka på bättre bilder på håre, för jag klippte det också.. haha.


EDIT: Haha, jag tyckte väl att regn inte brukar så ut så, det var visst hagel ;)

Katt besök

Det hände precis en sjukt konstig sak, jag satt nere i vardagsrummet och kollade på tv medans ella var ute (trodde jag). Sen helt plötsligt kom hon in (trodde jag också). Men det var en katt som kom in! Haha jag blev jätteförvånad för vi har ju satt upp nät rum baksidag så Ella kan vara ute när hon vill. Men den katten hade hoppat upp på grannarnas staket och in på våran gård.. Haha och Ella låg och sov bakom soffan..

Tjuvlyssnat

Från tjuvlyssnat:

En lite överviktig man ~45 sitter på tåget någonstans och läser tidningen medan hans son ~4 springer fram och tillbaka i hela vagnen och leker superhjälte. Tillslut får pappan nog.
Pappan (till sonen): Spring inte! Du kan få kondition!
Sonen (förskräckt): Vad är det?!
Pappan: När man får svårt att andas och ont i kroppen..
Sonen slutar genast att springa.

 



Förkylning

Stannar hemma från skolan idag, nu har jag också åkt på en förkylning.. eller jag har haft ont i halsen rätt så länge, men nu har snuval också kommit. idag ska jag nog ta det lungt, lånade ju två böcker på bibblan igår så dom kan jag ju läsa i. Sen har vi svenska prov på tisdag, fast det är bara ett G prov och min lärare sa att bara man lyssnar på lektionerna så klarar man det bra! Men mina anteckningar är i skåpet nu, så jag sittter och kollar på skolans hemsida där hon har lagt ut massor.

Lilla Ella

Var ute med Ella igårkväll, hon är söt:



Hennes mage är go och lurvig!


Sen kom det en hund på andra sidan staketet.


Och tillsist en bild från när Ella går i trappen!

Hårfärgning

Länge har jag gått och velat göra något åt mitt tråkiga hår, först ville jag slinga ljusa slingor i håret, men sen kom jag på att jag kan ju färga det mörkare! Det är precis det jag har gjort nu. Jag köpte en brun färg, fast det ser mest ut som svart.. haha.

           Före        och       efter:


(Lampan gjorde håret rätt så ljust på andra bilden..)

En stor händelse

Idag hände det något stort, Ella lärde sig gå i trappan! Hon har kommit upp 3 gånger idag! Man får stå och ropa på henne, och tillslut skuttar hon upp, världens sötaste! Hon bara växer och växer!


Ingen dator och bula

Nu när vi inte har datorer i skolan blir det inte mycket bloggande. Fast iförsig får vi nog tillbaka datorerna snart, hoppas jag! Men det är ju ändå skönt att slippa bära omkring på dom. Jaja, jag saknar den nog iallfall..

Måste bara få berätta en rolig sak, eller inte så rolig för min del. Vi har skåp ovanför kylskåpet nere i köket, dom står nästan alltid och är öppna. Och så kom jag och gick rakt in i den, men världens fart också! Gissa om det gjorde ont?! Jag fick tillochmed en bula. Haha, dessutom är det inte första gången jag går in i dom där.. klump jag!

Lönen är här..

.. och jag var på stan idag! Köpte det här:




Världens mysigaste filt!





Igår var jag också på stan, då köpte jag det här:´







Förresten, jag har fortfarande inte hittat min lins som jag tappade igår! Jag börjar tvivla på att den är kvar i ögat.. Det är väldigt jobbigt att bara ha en lins, så jag går omkring och blundar med det ena ögar lite då och då, måste ha sett roligt ut när jag var på stan.. haha.

Gårdsfesten

Gårdsfesten igår var som vanligt. Det var inget speciellt. Förutom att vi vann första pris i tipspromenaden, yey. Annars hände det ingenting, bara det vanliga. Haha, det finns inget att säga, så jag lägger in bilder.

Ella fick träffa en busig katt som bor här på gården, dom hade roligt!


Gården.



Lins på vift?!

Jag har fått en badkudde + att jag har köpt badsaker som lukar jordgubb, så jag var bara tvungen att ta ett bad. Men, då försvann min lins?! Jag är nästan säker på att den är där inne under ögonlocken, men jag har petat och petat, men den vill inte komma ut. Jag har rört om med tops och allt.. Har ni något tips på hur jag ska få ut den?

Gårdsfest och nagelfix

Idag är det en lugn dag, fast ikväll kommer det vara gårdsfest här ute, det brukar vara roligt. Fast det blir väl mest att man äter, sen går man in till sitt. När jag var liten längtade jag alltid hur mycket som helst till gårdsfesterna, alla barn skulle ju komma och det är alltid massor av lekar. Fast nu längtar jag bara till maten, det blir tacogratäng, mums!

Jag har gjort lösnaglar nu igen också, jag hittade några i en låda och tänkte, varför inte? Så det är lite små jobbigt att skriva, haha jag filade inte ner dom någonting, så dom är rätt så långa. När jag tar bort dom här vill jag köpa fina, dyra naglar. Dom jag har nu var bara helvita när jag köpte dom, så jag har gjort fransk manikyr själv.

Dust it

För ett tag sedan beställde My hem 2st dust it, nu har hon kommit på att hon bara behöver en (dom räcker tydligen himla länge), så jag köpte den av henne. Jag måste bara säga att den är helt otrolig! Seriöst, ingenting funkar någonsin på mitt hår, men den där! Shit, helt underbar, yey! Hahah jag hade inte sååå höga förväntningar på den, men shit den äger helt enkelt!


Första skoldagen över

Jätteroligt att träffa alla människor nu när skolan börjat. Det var verkligen jätteroligt. En tjej som hade tänkt byta skola, gjorde inte det så vi har kvar henne också! Sen har vi fått 3 nya i klassen, två tjejer och en kille. skojskoj! Jag hade nästan glömt hur härliga våra lärare är, men idag minns jag igen. Man kan inte sluta skatta åt dom, det är verkligen världens bästa skola jag går på.

När vi slutade i ettan skulle vi egentligen lämnat in datorerna, men det fick vi göra nu istället. Så nu har jag en annan dator, en segare.. Men den funkar, det finns ju faktiskt sims på den. Jag kanske ska börja köra det igen, det var ju ett tag sedan.

Första skoldagen

Nu är det dax för skola! Datornerna ska lämnas in också, vilket jag inte är så förbredd på.. det är mycket jag vill ha kvar på datorn. Men tydligen ska vi gå igenom lite hur man sparar det osv, det var väldigt tur! Bussen går om 40min, shit jag börjar bli nervös typ.. Haha, men det blir bra! Nu måset jag sätta fart.

Imogon börjar ju skolan

Eftersom att det är Mys födelsedag idag, har vi köpt chips, dricka och fått fika från nisses. Det var hel mys, även fast vi inte kunde fara till segelbåtshamn med moppen som de senaste två åren. Det var den traditionen det, haha! Imorgon blir det skola, det känns kostigt och overkligt på något sätt. Jag har alltid tänkt "haha, nu börjar alla andra skolan", men jag har inte tänkt på att vi börjar skolan nu.. Usch var hemskt ändå, men jag har saknat tjejerna. Det kommer bli roligt att träffa som igen. Imorgon ska vi nog göra något med ettorna och treorna antar jag, det gjorde vi förra året. Jaja, det blir nog bra! My gjorde mig orolig över kläderna, hon börjar fråga vad jag skulle ha på mig imorgon, vilket jag knappt tänkt på. Haha, det känns typ läskigt nu när hon är så orolig över det..


En random bild som jag gjorde för ett tag sen.. haha

Ingen vanlig dag

Vad e de för dag idag?
Vad e de för dag idag?
Nej det är ingen vanlig dag
för det är mysans födelsedag,
hurra hurra hurra!

GRAAATTIS VÄRLDENS BÄSTA<3


(gammal bild)

Ella pissar

Vaknade klockan 8 imorse, av att min lillebror skrek: ELLA PISSAR!! Sen kunde jag inte somna om. Men det var helt okej ändå, med tanke på att jag gick och la mig 10.. Mådde inte alls bra igår. Fast det känns bättre nu, sömn löser allt! nästan. Nu har de flesta skolor börjat, fast inte våran som börjar på torsdag.

Nu måste jag dra till ica en snabbis, ska handla lite till mamma.

Kläder och accessoarer

Jag har klickat omkring och hittat några saker jag vill ha.













Sakerna kommer från:
www.ellos.se
www.forever21.com
www.nelly.se

Stora Ella

Ella har blivit riktigt stor nu. Man märker det inte om man bara kollar på henne, men om jag jämför med bilder, kolla bara här:

Ella, kanske 4 veckor?


Ella, 11 veckor.


Shoppa på H&M

I fredags efter den sista jobbdagen (YEEEEEY) gick jag och My på stan. Hittade bara ett linne och en ring, men lika glad är jag för det!

ringen, 39kr från H&M



Ett linne, också från H&M 49kr.

Smögen

Vaknade vid 5 inatt, av Ella som hade vaknat av stormen. Det regnade helt otroligt mycket, blåste, blixtrade och mullrade. Usch vad jobbigt det var när Ella var tvungen ut.. Men nu är det värsta förbi iallfall.

När jag gick ner låg det en lapp på köksbordet, kollade på den och såg att det var en bild från smögen (vid göteborg typ). Jag tyckte det var coolt efterom vi var där förra sommaren.



.. Sen kollade jag lite närmare och såg att vi var ju med på bilden! Det är jag som sitter med ryggen mot och min mamma ska just sätta sig ner.


Tjejhelg i farmors lägenhet

Helgen med My och Ella var jätteroligt! Nog för att vi inte gjorde så mycket men, bara det gamla vanliga- vänner. Haha, vi gick ner och skulle hyra filmer också, fast vi var tvungen att köpa dom, för alla vhs (farmor har ingen dvd) var tydligen inte för uthyrning någe mer. Fast det spelade ingen roll, det var samma pris förut när dom hyrde ut dom som nu. Annars tjockade vi i oss ostkrokar och chips och mådde bara bra. Idag skulle My till en tjej i hennes klass, så jag följde med och gick dit med My. Sen var jag ensam hos farmor utan farmor, fast jag hade ju Ella.


Ella är lite skum, hon älskar att gömma sig! Hon kryper ofta in under täcket eller under tidningar osv. Idag hittade jag henne här:



Sen hörde vi Ella pipa som en galning från vardags rummet, så vi gick dit och kollade. Först trodde vi att hon hade fastnat undersoffan, men sen såg jag att det låg en liten ostkroke där under som hon försökte nå, sötnosen.



Vi bestämde oss för att gå ner till älven, fast vi hittade inte dit.. men vi kom till en mysig liten plats! När vi skulle tillbaka sen hade vi ingen aning om vars vi var.. men vi kom hem tillslut.

Ella i trappen

Imorse och igårmorse lämnade vi Ella där nere på morgonen när vi skulle till jobbet. I vanliga fall brukar vi lägga henne i mammas säng, men mamma har blivit less på henne, så hon tvingade oss att lämna henne där nere nu. Igår började hon pipa, så till slut gick min lillebror ner, då satt hon i tredjetrappsteget och vågade inte gå upp eller ner. Nu i morse murade vi för trappen med väskor, påsar och allt som fanns tillhands, men den där smarta hunden tog sig till tredjetrappsteget ändå, busungen! Så så satt hon där igen och pep!




Imorgon är det sista dagen på jobbet, fyfan så otroligt himla underbart! Fast det känns som att dagen kommer bli låång, jag kommer kolla på klockan hela tiden och tänka: SLUTAR JAG INTE SNART?! Efter jobbet ska jag möta upp mysan på stan, det var himla längesen jag var på stan, så det ska bli roligt. Efter det åker vi direkt till farmors lägenhet inne i stan, det kommer bli roligt. Vi ska bo där hela helgen med Ella också, så jag kommer tillbaka på söndag!

Ella får valpspruta

Lilla Ella är och tar sin andra valpspruta just nu. Det betyder att hon får träffa andra hundar nu, vilket hon inte fick förut (mellan första och andra valpsprutan). Hon har förresten blivit ännu busigare nu, än vad hon var först. Hon ska bara bitas och busa hela tiden, men jag tyck om henne ändå.

Stor har hon blivit också:





_______________________________________________________________________________________

Det blev ingen spruta för henne, veterinären var inte där.

Två dagar kvar..

Bara TVÅ dagar kvar på jobbet nu, det känns helt underbart! Snart är det över. En till sak som känns helt underbart, är att nästan alla börjar skolan på måndag, men vi börjar på torsdag, älskar min skola, haha! Den är faktiskt himla bra, alltid bättre än de andra skolorna. Dagen innan skolan börjar fyller My år också, shit måste köpa present!!





Slickande Ella och renovering av lekpark

Imorse väcktes jag av Ella. Hon tyckte tydligen att jag var smutsig i ansiktet, som hon slikade mig överallt där. Inte för att det spelade någon roll men, väckarn skulle just ringa. Jobbet var helt normalt, som vanligt, tråkigt. My flög till stockholm imorse för att kolla axeln, det gick inte så bra där.. hon får inte börja i Cheerleading i hösten, stackarn. Det är så hemskt när man vet att hon sitter där nere själv, men man kan inte göra något.. Jag har inte hört av henne nu sen hon kom hem, hoppas det går bra för na!

Lekparken här ute på gården (bor i radhus) ska renoveras nu! Jag trodde inte att dom skulle göra så mycket nytt här, men tydligen hade jag väldigt väldigt fel. Vi har fått hem en ritning hur det kommer bli, och det ser riktigt bra ut. Jag höll nästan på att ångra att jag vill flytta! Det kommer bli massor med buskar, sittplatser, en ny grillring, nya "leksaker" som gungor osv, sen vet jag inte riktigt mer, men enligt ritningen kommer det bli jättemysigt, och det gillar vi!

Moster och kusin kom över. Ella ville också vara med.

Ny mobil och bilder

Nu har jag fått en ny mobil. Den förra hade jag i lite mer än 2år, och jag började bli rätt så less på den. Nu har min pappa köpt en ny, så jag fick hans gamla. Den är inte superbra, men bättre än min förra iallafall. På jobbet idag var jag tvungen att testa min nya mobil, hittade någon rolig inställning när man tog bilder, så jag lägger in 2 bilder jag tog på jobbet:

Mina två kompisar som jag är med varje dag på jobbet, pappersmaskinen och plastmaskinen:


En bild på mig:

Angsjön

Gud så skönt med helg! Bara en enda liten vecka kvar på jobbet nu! Nu drar vi till angsjön som stannar där resten av helgen, Jennifer hänger med :)


0808080808

Är på jobbet nu, men jag var bara tvungen att ta en paus och skriva nu när det är 08/08 2008 08.08 haha. Åter till jobbet!

Mer körning och stan

Efter en lång arbetsdag, som egentligen inte känns så lång som den är, åkte jag, pappa, pontus och hans kompis till angsjön för att hämta mamma och Ella. Den sista biten körde jag, det kändes bra! Fast då kör jag inte med manuellväxel, det kommer sen, nu ska jag bara lära mig att typ köra.. haha. Jag sprang ner på stan en sväng också, inget av det jag behövde hittade jag.. det är ju typiskt, haha nu när det var rea och allt. En bok hittade jag iallafall, rätt så onödigt att köpa böcker, men det kan vara kul att ha.


Busiga hundarna

I helgen var Ellas brorsa, Melker, här. Dom busade och busade mest hela tiden. Jag tog lite bilder och filmade:


Film:


 Bilder:







Övningskörning

Nu får ni se upp på vägarna i umeå trakten, för jag är i farten! Jag körde en bil helt själv för första gången i mitt liv idag. Det gick faktiskt bra. När jag först släppte bromsen för att börja köra märkte jag att bilen gled iväg av sig själv, i panik skriker jag: DEN RÖR SIG! Hahha, både jag och pappa skrattade länge åt det. Jag hade inte förberett mig på att jag skulle köra så mycket som jag gjorde, hela bron körde jag på! Haha, jag kan tänka mig alla arga bilister som hamnade bakom mig som kör 40. Det svåraste var lätt att hålla koll på allt, kolla bakspegel, gasa, svänga, lyssna på pappa? När vi nästan var hemma fick vi syn på en som vi känner, jag började glatt vinka och märkte sedan att bilen åkte åt ett helt fel håll.. hahah, okoncentrerad? ;)



Busande hundar

Den här helgen är jag ensam hemma, familjen är i angsjön men jag är hemma med Ella. Inatt sover Jennifer här och imorgon My. Eftersom att familjen ska äta på restaurangen imorgon, får jag och My plankstek här hemma, det ska bli mums.

Igår kom Melker (Ellas bror) och Edit (Ellas mamma) och hälsade på. Jag har nog aldrig sett några hundar busa så mycket som dom gjorde! Haha dett både såg ut som och lät som att de skulle ha ihjäl varandra.


Den svarta är Melker (brorsan) och den bruna är min (Ella).




Köpa för lönen

I två veckor har jag nu jobbat. Bara två kvar. Hälften alltså. Det går bara bra iallfall, det flyter bara på. En positiv sak med jobbet, är att vi har raster hela tiden nästan! När man då börjar är det bara att tänka "Bara en timma kvar till fika.."


Tänkte visa vad jag planerat att köpa för mina 12000:- som jag får från jobbet:

En Nikon, vet inte riktigt vilken det blir men jag tror jag vill ha nikon ändå. Antingen en D60 eller D80 blir det nog.




Just den där garderoben från jysk SKA jag ha! Den är helt perfekt, precis en sån jag velat ha länge. 1800:-




En mys saccosäck! Jag har spanat in en från åhléns, för 2000:-


RSS 2.0